De ce sa alegi sistemul de incalzire in pardoseala?
Iata un sistem de incalzire in pardoseala cu adevarat eficient si estetic, economic, usor de instalat si ecologic! Atat de bun, incat era folosit inca de pe vremea romanilor, in casele marilor nobili. Cu ajutorul focului, acestia incalzeau aerul de sub pardoseala, prin canale special amenajate. Tehnologia timpurilor noastre a perfectionat acest sistem, facandu-l accesibil pentru orice camin care are nevoie de incalzire.
Principiul de functionare este simplu si porneste de la insusirea aerului cald de a urca – acesta fiind mai usor decat aerul rece. Daca incalzesti toata suprafata pardoselii, aceasta se transforma intr-un urias radiator care isi mentine constanta temperatura, radiind treptat caldura catre restul camerei. In felul acesta, temperatura la nivelul solului este constanta (frigul nu mai vine de la picioare), iar gradul de confort sporeste. In plus, aceasta solutie este economica pentru ca reduce consumul de energie cu pana la 20%. Nu in ultimul rand este o solutie estetica – vechile radiatoare nu mai sunt necesare, lasandu-ti loc pentru creativitate nelimitata.
Specialistii in incalzirea locuintei au alcatuit o curba termica ideala pentru om, in raport cu inaltimea si temperatura incaperii. In desenul alaturat se poate vedea ca, in cazul incalzirii prin pardoseala, curba termica este cea mai apropiata de ideal. Explicatia este simpla: corpul uman are nevoie de mai multa caldura la picioare si de mai putina la nivelul capului. Acestea sunt chiar conditiile naturale, deoarece Soarele incalzeste pamantul care, la randul lui, incalzeste aerul din vecinatatea lui. Cu ajutorul incalzirii in pardoseala, te vei simti acasa la fel de confortabil ca atunci cand te plimbi pe o plaja insorita.
Sa facem acum o comparatie intre sistemul de incalzire in pardoseala si cel traditional, cu radiatore. In cazul incalzirii in pardoseala, aerul incalzit urca de la nivelul pardoselii, incalzind treptat aerul din camera . In felul acesta, caldura este prezenta acolo unde ai mai mare nevoie de ea, la nivelul tavanului temperatura fiind cu 4°C mai mica. Temperatura medie a camerei poate fi redusa cu cateva grade, fara a renunta la confort, dar cu economii semnificative la energie.
In cazul incalzirii cu radiatoare, aerul cald incepe sa urce de la 1m deasupra podelei, concentrandu-se inspre tavan. Ramane aici pana cand se raceste, apoi coboara transformandu-se intr-un curent rece la picioarele tale.